Masuko Recycling KOHÓSALAK ÚJRAHASZNOSÍTÁS

A képen: Különböző típusú kohósalakok mintaöntése során kiváló minőségű betonok készültek. A minták műszaki tulajdonságainak vizsgálata jelenleg folyamatban van a Dunaújvárosi Egyetemmel közreműködésben.

A hulladékégetőművek, vasművek és cementüzemek kohósalakjának közömbösítése, újrahasznosítása kiemelkedően úttörő technológia, így érdemes részletesebben bemutatni:

Mint minden MASUKO Recycling technológiával készült beton esetében, a kohósalak betonból sem tud kiszivárogni semmilyen szennyezőanyag, leköti a szálló pernyét, hamut, szennyezett salakot, és vízzáró betonba zárja. Így alkalmas járda-, út-, vagy kerékpárút alap, vízelvezető árok, stb. készítésére. Alapanyagának köszönhetően kiemelkedően szilárd, így teherviselésre kiválóan alkalmas.

Kohósalak beton gyártása Masuko Recycling technológiával

Az alapanyagként felhasznált kohósalakot 10 mm alatti szemcseméretre kell zúzni, majd ugyanúgy lehet használni, mint a hagyományos betonban a sódert, tehát bármilyen betonkeverőben összekeverhető. Egyetlen különbség, a keverés során hozzáadott MASUKO Recycling adalék.