A XXI. század vályogja - MASUKO Recycling BioTégla és BioHáz

Napjainkban egyre erősebb igény mutatkozik a természetközelibb életmód, környezet kialakítására, egyre többen térnek vissza régi, jól bevált megoldásokhoz. A vályog is ilyen, remek hőszigetelő és hőtartó képességével, olcsó előállítási költségével évszázadokon keresztül jelentette a családok legkézenfekvőbb választását, otthonuk kialakítására. A vályognak viszont előnyei mellett jólismert hátrányai is vannak, elsősorban a víz hatására történő rohamos állagromlás, ezáltal pedig a rövid élettartam.

A MASUKO BioTégla és BioHáz rendelkezik a hagyományos vályogház minden előnyével, és kiküszöböli annak minden hátrányát, ezért ideális választás mindenkinek, aki korszerű, mégis környezetbarát otthonra vágyik.

A képen: A BioTégla készítésének lépései

MASUKO BioTégla

A MASUKO Recycling technológiával az aprított száraz növényi hulladékból kiváló tulajdonságú tégla készíthető, mely egyfajta modern vályogtéglaként használható.

A MASUKO BioTéglából készült falazat nagyon jó hőszigetelő képességgel rendelkezik, ugyanakkor vízzáró is lesz, így tökéletes választás lakóház építésére. Az előre gyártott téglákból egy lakóház nagyon rövid idő alatt felépíthető, az építési technológia megegyezik a hagyományos téglaépületek építésénél megszokott módszerrel, viszont külön hőszigetelésre nincs szükség.

BioHáz építése MASUKO Recycling technológiával

A modern "vályogház" költséghatékonyabb eljárással is felépíthető, ilyenkor a növényi hulladékból készült MASUKO beton mixerkocsival az építkezés helyszínére szállítása, vagy helyszíni készítése után, zsaluba önthető. Ilyen módon a falak szintén nagyon gyorsan elkészülnek, viszont a tetőszerkezet építése előtt meg kell várni a falazat kötését, ami 28 nap.

A MASUKO BioTégla és BioHáz helyben keletkezett növényi hulladék felhasználásával remek lehetőséget biztosít térségfejlesztési program keretében történő lakóház építésre.